Activiteiten

Activiteiten

Cursus Esoterische Psychologie
door Eric Huysmans

Deze cursus gaat over: DE ZEVEN STRALEN

Esoterische Psychologie is de psychologie van de ziel en beschouwt de mens op basis van de zeven stralen. De zeven stralen zijn emanaties (uitstollingen) van Het Goddelijke Principe met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten. Ze kunnen worden beschouwd als zeven soorten energie en kracht die de verschillende aspecten van onze menselijke lichamen (fysiek, emotioneel mentaal en spiritueel) en het inwonende bewustzijn (de ziel) conditioneren.

Kennis en verbinding met jouw specifieke stralenpakket draagt diepgaand bij tot jouw bewustzijnsontwikkeling en geeft je een diep inzicht in je karakter met diens deugden en ondeugden, je levensdoel en de missie van je ziel door de levens heen.

Zaterdag 11 september 2021 (elke zaterdag van 10.30-13.30 uur).
Zaterdag 9 oktober 2021
Zaterdag 13 november 2021
December géén les
Zaterdag 8 januari 2022
Zaterdag 12 februari 2022
Zaterdag 12 maart 2022
Zaterdag 9 april 2022
Zaterdag 14 mei 2022

Kosten:  € 320,– in één keer voor aanvang van de lessen te voldoen.

De Yogaschool is open vanaf 10.00 uur. Graag van te voren opgeven als je komt voor deze cursus. telefonisch 0228-314052 of per mail: info@yoga-andijk.nl.

 

Avond Studiegroep
De Meesters van het Verre Oosten is een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de ‘Meesters van het Himalaya-gebergte.’ Deze Meesters maken de expeditieleden deelgenoot van hun bijzondere ervaringen en vermogens, die door buitenstaanders als bovennatuurlijk en onmogelijk worden beschouwd. De lessen van de Meesters getuigen van een grote wijsheid en een diep religieus inzicht. De Meesters nemen aan dat Boeddha de weg naar het Licht wijst, maar ze stellen onomwonden dat Christus de weg naar het Licht is, ofwel een staat van bewustzijn waarnaar we allen op weg zijn: het Christus-bewustzijn.

Baird T. Spalding (1858-1953) verhuisde als vierjarige van Engeland naar India en was sindsdien verknocht aan dat land. Hij studeerde en werkte in Californië en Duitsland (archeologie). Zijn leven lang gaf hij lezingen en schreef hij artikelen over de Meesters.

De Meesters van het Verre Oosten. Een uniek document over de tijdloze wijsheid van de Meesters van het Himalaya-gebergte.

Wat we gaan doen
Na een begeleide meditatie door Dorien Hoogerheide (op doorgave verkregen uit de bovenwereld) lezen we samen een gedeelte van het boek. Als er vragen zijn over dit deel (wat we ook zelf al van te voren thuis hebben gelezen) gaan we hier samen op in om de antwoorden erop te vinden.

Dag                Tijd                             Start
Vrijdag           19.30-21.00 uur       10 september 2021

Instromen kan elke bijeenkomst.

Kosten € 50,–per 10 keer (of € 5,– per keer)
Opbrengst is voor het goede doel.

Het inschrijfformulier Boekbesprekingsgroep downloadt u hier.

Met deze boekbespreking sponsoren we The Style Foundation. Dit is een Nederlandse Stichting die zich het lot van achtergestelde kinderen in ontwikkelingslanden aantrekt.