Activiteiten

Activiteiten

Cursus / Module Anatomie / Fysiologie
door Hans Kos

Hans heeft ons voor de 3e keer nu in dit cursusjaar 2019- 2020 een 5-tal lessen kennis geven over de anatomische en fysiologische aspecten van ons mens zijn. Omdat Hans holistisch is ingesteld, koppelt hij deze leerstof en de uitwerking van de fysieke yoga-houdingen aan o.a. de chakra’s en de subtiele energiestromen (de nadi’s) binnen in ons lichaam.
In deze cursus heeft hij ons laten zien hoe hij het doet in de praktijk, met gevoel en hulpmiddelen als pendel, klankschalen en stemvorken. De onderwerpen die dit cursusseizoen aan bod zijn komen zijn: zenuwstelsel, hormoonsysteem, energiesysteem. Hans gaat ons de energie leren voelen, ermee werken en toepassen in het dagelijks leven.

Er is nog een les van de 6 te gaan en deze is op:

Zaterdagochtend 13 september 2020 van 10.00-12.00 uur.

Kosten:  €20,– voor aanvang van de lessen te voldoen.

Heb je alle voorgaande lessen ook bijgewoond, dan krijg je een bewijs van deelname na afloop.

De Yogaschool is open vanaf 09.30 uur. Graag van te voren opgeven als je komt voor deze cursus. telefonisch 0228-314052 of per mail: info@yoga-andijk.nl.

 

Avond Studiegroep
De Meesters van het Verre Oosten is een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de ‘Meesters van het Himalaya-gebergte.’ Deze Meesters maken de expeditieleden deelgenoot van hun bijzondere ervaringen en vermogens, die door buitenstaanders als bovennatuurlijk en onmogelijk worden beschouwd. De lessen van de Meesters getuigen van een grote wijsheid en een diep religieus inzicht. De Meesters nemen aan dat Boeddha de weg naar het Licht wijst, maar ze stellen onomwonden dat Christus de weg naar het Licht is, ofwel een staat van bewustzijn waarnaar we allen op weg zijn: het Christus-bewustzijn.

Baird T. Spalding (1858-1953) verhuisde als vierjarige van Engeland naar India en was sindsdien verknocht aan dat land. Hij studeerde en werkte in Californië en Duitsland (archeologie). Zijn leven lang gaf hij lezingen en schreef hij artikelen over de Meesters.

De Meesters van het Verre Oosten. Een uniek document over de tijdloze wijsheid van de Meesters van het Himalaya-gebergte.

Wat we gaan doen
Na een begeleide meditatie door Dorien Hoogerheide (op doorgave verkregen uit de bovenwereld) lezen we samen een gedeelte van het boek. Als er vragen zijn over dit deel (wat we ook zelf al van te voren thuis hebben gelezen) gaan we hier samen op in om de antwoorden erop te vinden.

Dag                Tijd                             Start
Vrijdag           19.30-21.00 uur       4 september 2020

Instromen kan elke bijeenkomst.

Kosten € 50 per 10 keer
Opbrengst is voor het goede doel.

Het inschrijfformulier Boekbesprekingsgroep downloadt u hier.

Met deze boekbespreking sponsoren we The Style Foundation. Dit is een Nederlandse Stichting die zich het lot van achtergestelde kinderen in ontwikkelingslanden aantrekt.