Yvonne Jeltes

Yvonne Jeltes
Mijn naam is Yvonne Jeltes, echtgenote van Jan en moeder van twee prachtige en volwassen dochters en oma van inmiddels vier heerlijke kleinkinderen. Meerdere decennia heb ik samengewerkt met mijn man in een eigen bedrijf wat van huis uit een groothandel in tuinzaden was. Vanaf 2003 is dit opgegaan in een bedrijf te Heerenveen waar ik zo’n kleine 3 jaar naar toe pendelde vanuit Andijk.

Spirituele scholing
Vanuit spirituele interesse, wat zich sterker begon te uiten toen ik achter in de twintig was, ben ik uit nieuwsgierigheid een zoektocht begonnen. Daarbij zijn verschillende paden bewandeld. Toen ik echter eenmaal een opleiding Raja Yoga begon in 1991, had ik direct het gevoel dat dit het voor mij was. Spirituele kennis integreren in de praktijk. De basis-, docenten- en meesters- opleiding heb ik gevolgd bij het Raja Yoga Instituut te Ilpendam. Daarbij werd en wordt onder meer kennis uitgebreid door meerdere themadagen te volgen welke gegeven worden door Hans Stolp te Amersfoort en Marcel Messing te Brugge.

Doorgegeven kennis
Vanaf 1995 heb ik naast mijn andere werk de Basisopleiding Raja Yoga gegeven. Najaar 2005 heb ik een specialisatie gedaan in kinder- en jongerenyoga en in 2007 ben ik begonnen met de opleiding voor docenten zwangerschapsyoga. Ook in 2007 heb ik bij de Vakgroep Shantala Babymassage te Amersfoort de docentenopleiding gevolgd voor het mogen doorgeven van de cursus. Voorjaar 2009 is de cursus “kringspieren” afgerond gegeven door Rita Beintema te Deventer. Rita kan buigen op een ruim veertig jarige ervaring als Yogadocente en wordt beschouwd als een autoriteit op dit vakgebied. De opgedane kennis wordt door mij geïntegreerd waar nodig.
Vanaf september 2017 werd begonnen met de vierjarige Meestersopleiding.
Voorwaarde om mee te doen is dat met succes de docententraining is afgerond.

Yoga Andijk
In Enkhuizen gaf ik al 7 jaar de Basistraining Raja Yoga. Toen ik in 2002 in Andijk kwam wonen heb ik dat naast mijn andere werk voortgezet. Maar omdat mijn hart bij het doorgeven van de verkregen kennis ligt  ben ik in september 2006 gestopt met mijn  werk in Heerenveen en vol hiervoor gegaan. Het resulteerde uiteindelijk in wat ik nu doe: de basisopleiding van 2 jaar voor volwassenen, met aansluitend de 4 jarige vervolgcursus (docentenopleiding) , de Meesteropleiding, yoga 50+ en Hatha Yoga.
Juni 2022 hebben we met de Yoga-leden feest gevierd bij Theetuin de Libel in Andijk om het feit te herdenken dat de Yogaschool 20 jaar officieel bestond in Andijk. We kunnen terugkijken op heel fijne uurtjes met elkaar.
Samen met de esoterische boekbespreking is dit een lespakket geworden wat een ieder kan brengen tot het soepel houden van lichaam en geest en groei in bewustzijn.